Dzień Dobrego Chleba

Dzień Dobrego Chleba

24 października 2017 r. obchodziliśmy „Dzień Dobrego Chleba”. Na korytarzu przygotowano piękną wystawę związaną z chlebem, gazetki z ciekawostkami i wiadomościami o zbożach oraz o chlebach świata. Już od rana po szkolnych korytarzach rozchodził się zapach pysznego i świeżego chleba, zwabiając smakoszy na degustację. A było co oglądać ….. i smakować. Na stołach królowały chleby zrobione na zakwasie, a towarzyszyły im przetwory „domowej roboty” takie, jak: masła, smalce, miody, dżemy, ogórki kiszone i inne smakołyki. Było zdrowo, smacznie i wesoło. Realizacja tego „chlebowego dnia” była możliwa dzięki zaangażowaniu uczniów, ich rodziców oraz nauczycielek: p. Małgorzaty Mazurkiewicz i p. Renaty Popek.
Zamknij